Skip to content

Design og UX

God design avgjør både om kundene finner fram på sidene dine, og om de lar seg friste. Derfor tenker vi alltid på både UX og UI når vi designer nettsider.

Design og UX

God design avgjør både om kundene finner fram på sidene dine, og om de lar seg friste. Derfor tenker vi alltid på både UX og UI når vi designer nettsider.

God design avgjør både om kundene finner fram på sidene dine, og om de lar seg friste. Derfor tenker vi alltid på både UX og UI når vi designer nettsider. Hylla ved veggen, Cola-flaska, stolen du sitter på, og taklampa. Noen gjenstander har et mer slående design enn andre, men sannheten er at alt du omgir deg med, har blitt designet av noen. Utformingen avgjør ikke bare om du syns produktet er pent, men også hvordan det fungerer i daglig bruk. Om du forstår hvordan du skal bruke det, og om du klarer det uten å søle, sitte vondt, eller føle at lyset er dårlig når du skal lese. Slik er det også for nettsider og trykte magasiner og brosjyrer. De skal ikke bare ha godt innhold, men også være lekre å se på og logisk oppbygd, slik at kundene dine raskt finner fram til det de ønsker. Denne balansen mellom tradisjonell grafisk design og UX-design, er i sentrum når vi utfører designtjenester for våre kunder. Vi har utformet alt fra kampanjesider for bl.a. Jøtul og Älvsbyhus til Plusstid-magasinet både på nett og papir og de nye nettbutikkene til G-Sport og Intersport.

UX-design: grunnlaget

Selv om oppdragene er forskjellige, starter alltid prosessen med UX-designet. UX-design kan beskrives som skjelettet i utformingen, og bestemmer hvordan nettsidene er ment å brukes: Hvilke menyer og valg skal brukeren få, og hvor skal de ligge? Disse valgene henger nøye sammen med informasjonsarkitekturen, hvor designeren jobber tett sammen med våre eksperter på søkemotoroptimaliseringfor å sikre en brukervennlig og SEO-vennlig oppbygging – selvfølgelig i samspill med kunden. Innspill fra annen forbrukerinnsiktblir også tatt med i betraktningen. Til sammen sikrer denne prosessen at sidene gir en god kundeopplevelse, altså god UX-design.

Grafisk design: utseendet

Hvis UX-designet er skjelettet, er det grafiske designet (også kalt UI-design) kjøttet, huden og håret. Det er med andre ord hvordan nettsidene ser ut. Her kommer bildebruk, skrifttyper, logoer og andre grafiske elementer inn. Siden øynene for de fleste av oss er den viktigste sansen – i hvert fall når vi besøker et nettsted – er det her førsteinntrykket skapes. Her sørger vi for alt! Vi utarbeider moodboards for bilder og tegner responsive nettsider som ser bra ut uansett skjermstørrelse og -type – hele tida med UX-designet i bunn. På denne måten får du et resultat som – i samspill med tekst, foto og video av høy kvalitet– virker på både hjertet og hjernen, og bedre konvertering og flere salg som resultat. Trenger du hjelp til design eller vil høre mer? Ta kontakt for en prat!

Våre eksperter

Tor Linkert - design og ux

Tor Linckert

Designer